skip to Main Content

iONLED:

  • Ontzorgd
  • Staat voor service
  • Biedt 5 jaar garantie
  • Investeert voor u
  • Is milieubewust
Met Verlichting Productiviteit Verbeteren

Met verlichting productiviteit verbeteren

In de winter en het voorjaar kan een tekort aan daglicht werknemers parten spelen. Het is algemeen bekend dat de productiviteit wordt beïnvloed door het welzijn van de werknemers. LED verlichting kan hierin een grote bijdrage leveren! LED verlichting kan zorgen voor minder ziekteverzuim en een hogere productiviteit.

 

Tijdens de wintermaanden is de lichtsterkte een stuk lager dan in de zomer:
Een zwaar bewolkte dag levert 1.000 Lux, een heldere dag 15.000 Lux en direct zonlicht 32.000 Lux. Wanneer de lichtsterkte afneemt maakt het lichaam het slaaphormoon melatonine aan en geeft het lichaam het signaal af dat het tijd is om te rusten. Dagelijks werken met een lage lichtsterkte zorgt voor concentratieproblemen, vermoeidheidsklachten en een slechter humeur.

Op de gemiddelde werkvloer bedraagt de lichtsterkte gemiddeld 200 tot 400 lux. Onderzoek heeft aangetoond dat werknemers veel beter functioneren bij 1000 tot 1500 lux. Steeds vaker zien wij dan ook vormen van daglichtregeling waarbij kleur en felheid vooraf zijn ingesteld. Het dag-ritme kunnen we deels sturen.

Slim aansturen van LED verlichting

Wanneer de mogelijkheid er is om LED te dimmen dan zullen wij dit zeker aan raden. Als we de LED dimmen met 30% zal de besparing namelijk ook met 30% toenemen! Dimmen kan handmatig maar ook automatisch met bijvoorbeeld een DALI-systeem. Een DALI-systeem past automatisch het dimniveau van de verlichting aan op basis van de hoeveelheid daglicht in de ruimte.

Kantoorruimte